Асоціація креативних індустрій України та Укрпатент підписали Меморандум про співпрацю

Асоціація креативних індустрій України та Укрпатент підписали Меморандум про співпрацю

Голова правління ГС «Асоціація креативних індустрій України» Костянтин Кузнєцов та Генеральний директор ДП «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) Андрій Кудін підписали Меморандум для об’єднання зусиль, спрямованих на співпрацю в напрямі забезпечення захисту прав інтелектуальної власності. А саме:

  • підтримку діяльності, спрямованої на розвиток системи захисту прав інтелектуальної власності в Україні,
  • удосконалення законодавчої бази, освіти та просвіти українського суспільства щодо прав інтелектуальної власності та креативних індустрій.

 

Відповідно до Меморандуму, сторони співпрацюватимуть у питаннях розвитку та підвищення рівня правової обізнаності суспільства щодо креативних індустрій та правової охорони інтелектуальної власності.

 

Також Меморандумом передбачено проведення спільних заходів, які включають серед іншого робочі зустрічі, навчальні та освітні заходи, інформаційні активності, відеоконференції в онлайн-режимі тощо.

 

«Роль інтелектуальної власності в розвитку економік світу набуває все важливішого значення, а креативні індустрії стають цікавим стратегічним сектором, який дає змогу забезпечити підвищення конкурентоспроможності, продуктивності праці, зайнятості та стійкого економічного зростання у всіх країнах світу. Ми вважаємо надзвичайно важливою консолідацію зусиль представників сфери задля її подальшого розвитку та процвітання. Сподіваємося, що підписання цього меморандуму стане поштовхом до подальшого розвитку індустрії», — зазначив Андрій Кудін.

 

«Розвиток креативних індустрій неможливий без поваги до авторських прав та прав інтелектуальної власності всіх учасників індустрії. Одним із пріоритетних завдань Асоціації креативних індустрій України є налагодження сприятливої екосистеми, в якій законодавча база буде вдосконаленою відповідно до міжнародних стандартів. Ми впевнені, що у партнерстві з Українським інститутом інтелектуальної власності (Укрпатент) та із залученням до діалогу різних представників креативної спільноти нам вдасться досягнути результатів. Окрім цього, ми продовжуємо розробляти спільні ініціативи та нові ефективні формати співпраці, які сприятимуть обізнаності про права інтелектуальної власності серед українських креаторів», — додав Костянтин Кузнєцов.

 

Наверх

Робимо життя креаторів цікавішим, роботу – ефективнішою, а взаємодію із колегами – легшою та продуктивнішою

Контакти

м. Київ, вул. Золотоустівська, 10-12, офіс 4

+380 44 221 61 31

[email protected]

Соціальні мережі