Креативні Громади України – ініціатива для розвитку креативного потенціалу

НовиниКреативні Громади України – ініціатива для розвитку креативного потенціалу

Креативні Громади України – ініціатива для розвитку креативного потенціалу

Асоціація Креативних Індустрій України розпочинає свій перший проєкт для громад в рамках ініціативи «Креативні громади України»!

Проєкт «До розвитку громад через успіх креативних проєктів» буде реалізований за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та спрямований на громади Херсонщини. Представники місцевого самоврядування спільно з представниками креативних індустрій пройдуть шлях від ідеї спільного проєкту до створення заявки на отримання фінансування для його втілення.

Чому важливо розвивати креативні індустрії у громадах?

Згідно зі статистикою, креативні індустрії України складають близько 4,2% згенерованої доданої вартості та забезпечують роботою понад 360 000 українців. Аналітика свідчить,  що креативність – вже давно – не лише творче вираження та мистецтво, а з кожним роком все більше – складова економічного розвитку.

Наразі більшість ініціатив в креативних індустріях реалізується у великих містах та обласних центрах, водночасзначний  потенціал мають сільські території. В менших громадах легше об’єднувати людей, знаходити креативних мешканців та спільно втілювати проєкти. Таким чином розвиток креативних індустрій впливає на економічний розвиток громади.

Що чекає на громади у рамках проєкту?

Головна мета проєкту: підтримати співпрацю між спеціалістами громад та представниками культурних і креативних індустрій Херсонщини та допомогти ініціативам, народженим в межах цієї співпраці, знайти фінансування на реалізацію.

Команди громад разом навчатимуться проєктному менеджменту, промоції проєктів у своїх громадах та написанню грантових заявок, отримають корисні контакти та візьмуть участь в аналізі креативного потенціалу Херсонщини.

Завдяки проєкту «До розвитку громад через успіх креативних проєктів» ми прагнемо надати знання громадам про те, як монетизувати креативність та розвивати свій регіон завдяки втіленню креативних проєктів.

Що отримають команди проєкту?

– аналіз креативного потенціалу своєї громади (лютий-березень 2022);

– участь у навчальній програмі, що допоможе сформувати ідею спільного проєкту (березень-травень 2022);

– експертну підтримку у написанні заявок для подання на фінансування (травень-червень 2022);

– промоцію проєктів Асоціацією та можливість налагодження контактів із членами Асоціації.

 

Усі заходи відбуватимуться виключно онлайн і є безкоштовними для учасників.

Деталі проєкту оприлюднюватимуться на сайті Асоціації у розділі «Креативні громади».

Реєстрація відкрита на сайті до 4 лютого 2022 р.

 

Проєкт «До розвитку громад через успіх креативних проєктів» втілюється Асоціацією Креативних Індустрій України за підтримки програми «U-LEAD з Європою».

Програма для України з розширення прав та можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС  та його державами-членами: Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією.

U-LEAD сприяє прозорому підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Наверх

Робимо життя креаторів цікавішим, роботу – ефективнішою, а взаємодію із колегами – легшою та продуктивнішою

Контакти

м. Київ, вул. Золотоустівська, 10-12, офіс 4

+380 44 221 61 31

[email protected]

Соціальні мережі